Pierre Semudenge-Mujene wordt in 1993 geboren in Rwanda, waar kort na zijn geboorte de burgeroorlog uitbreekt. Genocide dwingt de familie Semudenge-Mujene het door oorlog geteisterde land te ontvluchten. Bijna 7 jaar lang wonen zij in vluchtelingenkampen in politiek instabiele buurlanden, terwijl ze zoeken naar een leven in veiligheid.

HET REGENT, MAAR IK WORD NIET NAT

Uiteindelijk komen zij in Nederland terecht. 'Het regent, maar ik word niet nat'. Dit is wat Pierre verbaasd tegen zijn zus zegt, als hij als kleine jongen voor het eerst in aanraking komt met de Nederlandse sneeuw. In Nederland kunnen zij een nieuw leven opbouwen en Pierre beschouwt het als zijn thuis. Hier krijgt hij de gelegenheid om weer te dromen en om een nieuwe toekomst te creëren.

TALENT IN DE DOP

Al snel nadat Pierre lid is geworden bij zijn eerste voetbalvereniging, wordt duidelijk dat hij een talentvol voetballer is. Al op 10-jarige leeftijd wordt hij gecontracteerd voor de Jeugdopleiding van FC Groningen. Dik een jaar later wordt zijn snelle ontwikkeling weer beloond en wordt hij als 12-jarige vervroegd doorgeschoven naar het U14 team van FC Groningen. Ook wordt hij opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal U15.

In de bovenbouw van FC Groningen wint Pierre prestigieuze prijzen, waaronder het kampioenschap op het befaamde Eurovoetbal toernooi in 2010.

TRAUMATISCHE JEUGD

Helaas haalt zijn verleden hem in en Pierre raakt geblesseerd. Gekweld door de trauma's uit zijn vroege jeugd lukt het hem niet meer om te voetballen. Zijn droom valt in duigen. Hij stroomt af bij FC Groningen als A-junior.

DE WEG OMHOOG

Pierre herstelt gelukkig volledig en gaat in 2011 bij Be Quick 1887 in Haren (Groningen) spelen. Onder leiding van trainer Marcel Groninger is Pierre de stabiele factor op het middenveld en Be Quick promoveert dat jaar naar de Topklasse. Gedreven door zijn voetbalambitie besluit Pierre in 2014 uiteindelijk om de stap te maken naar het buitenland: Atlanta, USA.

THE AMERICAN DREAM

In de Verenigde Staten speelt Pierre voor de Georgia Gwinnett College Grizzlies. Naast successen op het voetbalveld behaalt hij zijn Bachelor Degree in Politicologie. Met de GGC Grizzlies wint Pierre 2 kampioenschappen in 3 jaar tijd (2014, 2016). Gedurende deze periode ontdekt Pierre Semudenge veel over zichzelf en het leven. Dit wordt de drijfveer voor het vervolg van zijn voetbalcarrière. Via stages bij o.a. FC Atlanta United (Amerika) en CS Concordia Chiajna (Roemenië) tekent Pierre een contract bij de Roemeense profclub Progresul Spartac.

In 2019 besluit Pierre terug te keren naar Nederland om zich op en naast het voetbalveld door te ontwikkelen. Hij voetbalt bij HZVV in Hoogeveen, Be Quick 1887 in Haren en bouwt zijn eigen voetbal Dream coach onderneming op.

VOETBALLER EN DREAM COACH

Naast zijn voetbalcarrière begeleidt Pierre kinderen met hun talentontwikkeling op het gebied van voetbal. Hij leert getalenteerde jongens en meiden door middel van fysieke en mentale coaching ontdekken hoe zij het beste uit zichzelf en hun voetbaltalent kunnen halen. ‘Een succesvolle voetballer word je niet alleen door goed te kunnen voetballen’, vertelt hij. ‘Vele andere factoren spelen een rol. Denk alleen al aan je brein. Zelf heb ik daar nooit iets over meegekregen. Op school niet, bij mijn clubs niet. Maar het mentale aspect, dat is van groot belang voor het leveren van topprestaties. Dat aspect wil ik overbrengen.’

Referenties

Ion Lita Dumitru 
Football Coach / Scout / Former Football Player

Marcel Groninger
Football Coach / Assistent Coach Jong Oranje / KNVB

Peter Moltmaker
Head of Scouting / Scouting / Scout FC Groningen

Mischa Visser
Football Coach / KNVB Coach U.18 & U.16 / UEFA Pro

Contact details on request

Contact player agent

Drs. R.J.F. Karamat Ali

KNVB Registered Intermediary
Member of Pro Agent

Mobile: +31(0)6 22 78 47 50
Email: info@soccermentor.nl

Transfer market

Check Pierre's profile at Transfermarkt.nl

Copyright Pierre Semudenge 2020-2022 | Designed by KOP11.nl