Naast dat wij, ouders van Shea, Pierre een goede trainer vinden, vinden wij zijn cognitieve denkwijze ontzettend fijn en leerzaam. Wij vinden dan ook dat hij zich positief hierin onderscheid ten opzichte van andere trainers. Ook zagen wij na een paar sessies Shea vol zelfvertrouwen weer stralen op het veld. Pierre luistert goed en neemt Shea erg serieus.

Shea zijn eigen woorden: Over het algemeen vind ik alle trainingen (fysiek en mentaal) leuk, fijn, gezellig, leerzaam. Ik kende veel methodes nog niet.

Ouders Shea

 


 

Pierre maakt echt connectie met onze zoon en hij weet hem door zijn aanpak echt bewust te laten worden van de gevolgen van zijn gedrag, zodat hij zelfstandig steeds betere keuzes maakt.

Wij hebben Pierre leren kennen via RegioTeam Groningen (RTG), waar hij hoofdtrainer is van de onder 12. Onze zoon speelt volgend seizoen in de JO13-1 bij zijn club op divisieniveau en hij zit al vanaf zijn negende bij RTG. Met zijn net 11 jaar speelt hij vanaf zijn 7e jaar altijd 1 of 2 jaren hoger dan zijn eigen leeftijd. Qua voetbal en fysiek is dat nooit een probleem geweest. Emotioneel is dat soms wel eens anders.

Na een aantal gesprekken met Pierre over zijn visie, de theorie en zijn aanpak is onze zoon eerst een aantal keren geheel vrijblijvend met hem gaan trainen en praten om van beide kanten te bepalen of een eventuele samenwerking vruchtbaar zou kunnen worden. We wilden graag dat onze zoon met Pierre zou gaan trainen, niet alleen om het voetbaltechnische of fysieke deel, maar juist en vooral ook om hem bewust te laten worden van het effect van zijn gedrag/houding, niet alleen op anderen, maar juist ook op hemzelf. Te veel eisen van jezelf en je omgeving maken je geen betere voetballer en zeker niet altijd een leuker mens. Waar perfectionisme leidt tot frustraties, het afgeven op anderen, of het nooit blij en tevreden kunnen zijn met je prestatie, is het goed om hier op een professionele wijze in ondersteund te worden. Voorbeeld van deze bewustwording is dat onze zoon in de maanden dat hij nu met Pierre traint al 4 kilo heeft losgelaten, zoals Pierre dat noemt. Dit alleen maakt hem sneller, wendbaarder en zorgt voor een beter uithoudingsvermogen, maar bovenal zorgt het voor meer zelfverzekerdheid en trots op zijn sportlijf.

Het proces dat Pierre met hem is gestart heeft er voor gezorgd dat onze zoon nu veel bewuster is van zijn gedrag, doelen beter kan vertalen naar concrete acties en dat zijn gedrag op en naast het veld ten positieve is veranderd. De manier waarop Pierre connectie met onze zoon heeft gemaakt en hem ook aan “het praten” heeft gekregen is echt super om te zien.

Een voetbalvader

Dream coach

Cognitieve training wordt gebruikt om de hersenen te belasten tot het punt van vermoeidheid. Deze belasting zorgt ervoor dat de hersenen een beroep doen op het aanpassingsvermogen. Dat aanpassingsvermogen verlegt de mentale capaciteit van de speler. Hierdoor kan hij zijn fysieke en mentale belastbaarheid vergroten.

Kortom, de speler kan harder en langer trainen voordat hij de negatieve bijwerkingen van vermoeidheid ervaart.

Sweat more in training, bleed less in battle!

OVER PIERRE

Wat wij als ouders het mooie vinden aan de aanpak van Pierre, is dat hij als Dreamcoach de ontwikkeling van talenten integraal aanpakt. Fysiek en mentaal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Onze zoon is selectiekeeper, maar vond het lastig om goede doel- en uittrappen te nemen. Ook tegendoelpunten kon hij slecht accepteren. Dit maakte hem onzeker, wat weer effect had op zijn prestaties. Dit, terwijl hij een zeer goede keeper is. Door deze twijfel zat hij zichzelf in de weg en kwamen zijn kwaliteiten niet altijd optimaal naar voren. Doordat Pierre hem zowel mentaal als fysiek is gaan coachen en trainen, heeft juist deze combinatie er voor gezorgd dat binnen een jaar tijd 95% van de doel- en uittrappen zuiver zijn, en dat daarnaast een tegenvaller (als bijv. een tegendoelpunt) onze zoon niet meer uit het lood slaat. Hij heeft geleerd dat het niet alleen gaat om je laatste actie, maar vooral om je volgende actie. Hierdoor staat onze zoon nu vol vertrouwen te shinen op zijn favoriete positie: in het doel.

 

Bijzonder ook hoe Pierre een echte connectie weet te maken met het kind en op het niveau van het kind de volwassen Topsport boodschap weet over te brengen.

 

Tim en Hilde Bakker

Copyright Pierre Semudenge 2020-2022 | Designed by KOP11.nl